Het bedrijf

Historiek

Opgericht in 1974 onder de benaming "Bobinage Cornillie"
met hoofdzaak: Het herstellen en herwikkelen van elektrische motoren en toebehoren.

Vervolgens uitgegroeid tot "BCI ELEKTROMOTOREN NV" met als bijgevoegde capaciteiten.

     - Verkoop van elektromotoren, reduktoren, aandrijvingen, PLC
        gestuurde toepassingen, frequentieomvormers,
        industriële tandwielkasten, onderdelen voor mechanische
        aandrijvingen voor de papierindustrie, industriële machines, etc.

     - Werkplaats CE gekeurd, met alle te verkrijgen attesten.

BCI ELEKTROMOTOREN NV, met een ervaring van meer dan 40 jaar in de industriële transmissie branche, heeft de mogelijkheid om aan alle klanten dat bepaalde product dat men vraagt aan te bieden.

DANKZIJ ONZE ECONOMISCHE EN GESOFISTIKEERDE UITRUSTING, IS EEN SNELLE EN KWALITATIEVE BEDIENING VERZEKERD.

Verkoop & Service

 • 24u service
 • Ervaren werknemers
 • Moderne werk installatie
 • Metingen en testen in eigen werkplaats
 • Snelle aanbiedingen
 • Snelle levering
 • Uit stock leverbaar
 • CE gekeurde werkplaats
 • EEXe en EEXd gekeurde werkplaats
 • Vakkundige en technische assistentie
 • Uitgebreide dienst na verkoop

Onze hoogwaardige en zeer bedrijfszekere motoren zijn daarenboven allen uitgerust met SKF of FAG lagers en hebben standaard klasse IP55 of 56, speciaal IP65 of 67 op verzoek. Met een standaard isolatieklasse F=155°C kunnen zij toegepast worden in 95% van de gevallen, isolatieklasse H=180°C wordt speciaal gemaakt op verzoek.

Op verzoek van de klanten bouwen wij daarnaast speciale motoren waar standaard motoren niet meer voldoende zijn. Talloze realisaties succesvol in dienst. Steeds volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Door ons lidmaatschap bij de Europese organisatie van IEC normen kunnen wij dan ook uit eerste en correcte bron deze ontwikkelingen mededelen en uitvoeren bij onze klanten. Om daarenboven de vraag naar motoren, reduktoren en elektronische snelheidsregelingen geen vertraging te laten lopen, hebben wij een ruime stock opgebouwd. Deze bied ons dan ook in 99% van de gevallen onmiddellijk de gevraagde aandrijving te kunnen leveren + eventuele montage. Om deze normen te homologeren hebben wij alle attesten die gekeurd zijn door onafhankelijke keuringsorganismen wereldwijd, wat de betrouwbaarheid zonder meer bevestigt.

De tabellen die hierna volgen zijn dan ook voor 100% betrouwbaar en correct. In deze brochure beschrijven wij uitvoerig de mogelijkheden die wij op gebied van aandrijvingen met deskundig advies en kwaliteit kunnen leveren. Naast onze eigen diensten en producten werken wij nauw samen en zonder tussenpersonen met fabrikanten waarvan wij de distributeur zijn voor België en op die manier deze producten kunnen aanbieden aan fabrieksprijzen.

BCI engageert zich ertoe om 24H service aan te bieden voor standaard producten uit onze catalogus, voor motoren en reduktoren wat betreft ratio’s en vermogen in serie M,C en K, alle depannages met mogelijkheid tot vervanging van onze producten binnen de 4uur te realiseren. Onze stock is altijd voldoende groot om alle bestellingen zonder probleem af te werken binnen de 24uur. Motoren buiten standaard worden op verzoek deskundig vervaardigd.